Bij aankoop van een zonnebril 2e glas gratis

Bij aankoop van een zonnebril 2e glas gratis

De zonnebril is uitgegroeid tot een onmisbaar modeaccessoire. Maar dat is niet zijn enige functie. In de eerste plaats heeft een zonnebril onmeetbare beschermende werking tegen UV-stralen. Want die zijn veel schadelijker dan je zou denken.

Een degelijke zonnebril: een slimme investering

De zonnebril is uitgegroeid tot een onmisbaar modeacces­soire. Maar dat is niet zijn enige functie. In de eerste plaats heeft een zonnebril een onmeetbare beschermende werking tegen uv-stralen. Want die zijn veel schadelijker dan je zou denken.

 1. Zonlicht kan tot ernstige oogziekten leiden
  Net zoals we onze huid tegen overmatige zon wapenen door zonnecrème te smeren, moeten we ook onze ogen bescher­men. Dit komt omdat zonnestraling fatale gevolgen kan heb­ben voor ons hoorn- en netvlies. Zo kan ze cataract, maculade­generatie (netvliesveroudering) en oog kanker veroorzaken.
 2. Schittering en wind kunnen de ogen irriteren
  Een zonnebril beschermt niet alleen tegen zonnestralen. Ook de lichtreflectie op water of zelfs bij bewolking wordt getem­perd door een degelijk exemplaar. Ook tegen zand en wind, twee boosdoeners als het op geïrriteerde en droge ogen aankomt, biedt een zonnebril soelaas.
 3. Goedkope zonnebrillen bieden onvoldoende bescherming
  Een zonnebril uit de supermarkt houdt het uv-licht vaak niet voldoende tegen. Dat betekent dat de zonnestralen de bin­nenkant van het oog ongehinderd kunnen binnendringen en zo oogziekten kunnen veroorzaken. Kies dus voor een degelij­ke zonnebril met een label dat 100% uvA- en uvB-bescherming garandeert.

  Ook de ogen van kinderen moeten we beschermen. Kinder­ogen zijn extra kwetsbaar, en als zij geen zonnebril dragen kan dit op lange termijn diep in het oog schade veroorzaken. Zonnebrilletje op dus - staat nog cool ook!

Niet cumuleerbaar met andere acties/ kortingen.