GRATIS 1 ravotbril bij aankoop van montuur + glazen*

GRATIS 1 ravotbril bij aankoop van montuur + glazen*

Myopie bij jonge kinderen. Steeds meer kleuters en schoolgaande kinderen hebben een bril nodig. En zeker nu, na de afgelopen lockdown, zien we een toenemend aantal gevallen van myopie, ook wel bijziendheid genoemd. Wat veroorzaakt deze oogafwijking en wat kunnen we er aan doen? ... Vraag info in de winkel!

Myopie bij jonge kinderen, dit is het en zo kan je het voorkomen

Steeds meer kleuters en schoolgaande kinderen hebben een bril nodig. En zeker nu, de afgelopen lockdown, zien we een toenemend aantal gevallen van myopie, ook wel bijziendheid genoemd. Wat veroorzaakt deze oogafwijking en wat kunnen we eraan doen? We vertellen het hier.

Ontstaan van bijziendheid bij kinderen

De grote boosdoener voor myopoe is een gebrek aan daglicht. Natuurlijk licht stimuleert de dopamineproductie, wat op zijn beurt de groei van de ogen onder controle houdt. Bij een tekort hieraan wordt de oogbol te lang en ontstaat bijziendheid.

Maar ook als kinderen te lang dichtbij kijken (bijvoorbeeld bij intensief lezen, gamen of smartphonegebruik) wordt de oogbol uiteindelijk langer. Het inderoog past zich aan de vergroeit, waardoor het steeds lastiger wordt om op afstand duidelujk te zien.